17-06-06

Enkel foto's genomen met de FinePix S3 Pro

Afgelopen nacht heb ik een nieuwe digitale camera getest op de Gastelse heide. Het betreft een FujiFilm FinePix S3 Pro, een digitale SLR-camera met een resolutie van 12 Megapixels. Een droom om mee te werken. De koppelstukken voor de sterrenkijker zijn nog in bestelling dus maar even een nachtje gewerkt met een statief, zonder te volgen. Voorzien van verschillende hoofdprogramma's, laat de camera je de vrijheid eigen programma's samen te stellen . Wel zo handig als je aan astrofotografie wil doen. De belichting kan je instellen op oneindig (in tegenstelling tot de Canon Eos). Opslaan kan je van 6 Megapixel tot 12 Megapixel. De camera is voorzien van een lens van 17 mm tot 200mm. De grote CCD-chip geeft enorme een enorme lichtwinst. Onderstaande beelden geven een indruk van datgene de camera kan.

 

De zon is net onder, de lucht kleur fel rood en de camera staat klaar, wachtende op de eerste sterrren.

Perseus en Casseopeia komen langzaam door. Aan de zijn nog enkele wolken te zien die door de zon beschenen worden.

Later in de nacht, vrij van storende lichtinvallen van een ondergaande zon, werden meer en meer sterren zichtbaar. Op deze 10 seconden belichtte opname kan je de melkweg zien. De omgeving is Zwaan, Lier en Arend.

Bovenstaande opname toont het sterrenbeeld Schorpioen, met rechts ervan de planeet Jupiter. Op de originele opname zie je een meteoor (vallende ster). Waarom schrijf ik dit? Je moet weten dat foto's op een weblog niet groter mogen zijn dan 100 kb. De originele opnames van de FinePix S3 Pro zijn minstens 3 Mb groot. Om ze op deze weblog te krijgen moet ik het formaat wijzigen. Met deze wijziging gaat ook een groot gedeelte van de oorpsronkelijke helderheid van het beeld verloren, wat op zich jammer is. Maar kom..... dit zijn enkel indrukken. Het mooist is natuurlijk naar buiten gaan en zelf kijken. Laat je ogen wennen aan de duister en sta verrast van datgene je kan zien.....zelfs met het ongewapende oog. Eeen sterke CCD-camera zal je weliswaar nog meer laten zien, maar dat is een ander verhaal.

 

Volgende keer post ik nog andere beelden.

23:54 Gepost door LBe | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.